Berichten

Fotoserie: Trotse stripmakers en uitgevers op de Nieuwe Garde stripmarkt

Cesco Reckman, een van de fotografen die tijdens de Nieuwe Garde stripmarkt actief was, heeft niet alleen sfeerplaatjes geschoten. Tijdens zijn rondgang langs de kramen maakte hij ook portretten van auteurs en uitgevers, altijd in combinatie met een van hun werken. Het idee ontstond eigenlijk vanzelf:

“Terwijl ik zaterdag over de stripbeurs liep, viel mij de verscheidenheid op. Ik zag veel stijlen en ideeën. Van echte comics en strips via buttons en stickers, tot leuke patches en zeefdukken. Tijdens het fotograferen vroeg ik mij af waarop de maker het meest trots was. Die vraag ben ik gaan stellen. Zo is deze portretreeks tot stand gekomen.”

Elders op de site vind je nog een algemeen fotoverslag van de Nieuwe Garde stripmarkt, en er is ook nog een videoverslag van de Stripvlogger.