Berichten

9 maart, Zwolle: wie zijn er allemaal op de derde Nieuwe Garde stripmarkt? Hier vind je de namen!

Op 9 maart 2024 staat de Grote Kerk in Zwolle weer in het teken van strips, comics, manga, merchandise en meer: dan vindt de derde editie plaats van de Nieuwe Garde Stripmarkt. Op het gratis stripfeest, dat duurt van 10 tot 17 uur, kun je de volgende tekenaars, artiesten, tijdschriften en uitgevers tegenkomen:

Bibi Anker, Octavia Roodt, Jan-Willem Spakman, Kees van Hattum, Sanne Knijpstra, Bernard Tant, Juliane Noll, Hélène Jacobs, Kyle Gaynier, Carmen Helle, Gijs Kreutzkamp, George Adegite, Danique van Polen, Bryan Rijkeboer, Kay de Vries, Amanda Majoor, Skelte Braaksma, Janine Veenstra, Hasker Brouwer, Tim Layae, Evi Nijs, Melanie Kranenburg, Niek van Ooijen, 5-Panel Beeldenstorm, Rob van Barneveld, Abe Borst, Sabrina Kooijmans, Karin Blaauwijkel, Amber Rijcken, Roxanne Lucker, Esther van de Bund, Suze Scholten, Nova de Hoo, Fijke Pellicaan, Alessa Rikken, Thessa Blijleven, Jordi Zelle, Merel Moonen, Aranka Mulder, Hillianne Leupen, Irene Schiphorst, Benjamin Paulus, Josephine Veelenturf, Ninke Naujoks, Pieter Brouwer, Aiden van der Meulen, Essa van Geffen, Patrick Carelsz, Ruben Gringhuis, Coen Vosveld, Illya Ilic, Kin Yueng, Alexander Hendricks, Dimitri Lak, Marianne Elsendoorn, Janine Janssen, Sam Kaufmann, Gus Møystad, Hollace Blijleven, B Carrot, Charlotte Pasveer, Rachelle Meyer, Argibald, Indi Vos, Tommy A, Kimberley Geelen, Zie Groenen, Mark Verdult, Vick Henriquez, Wick Gloudemans, Mars Oosterveld, Nienke de Ruiter, Natasja van Gestel, David den Ouden, Jango Jim, Iede van der Wal, Sarah Pannekoek, Wilbert van der Steen, Graphic Novel Weekend, SiMSALABiMS, de Inktpot, Paganini Stories, Oogachtend, Bries, Syndikaat, KAF, Zone5300, Brul!, Aline, Sintel, Schokkend Nieuws, Studio Hoekhuis en de studenten Comic Design van ArtEZ Zwolle.

Deze lijst namen wordt nog aangevuld. De uitgevers en tijdschriften komen allemaal met auteurs. Die namen volgen, dus hou het in de gaten. (Laatste update: 26-2)

Volg de Nieuwe Garde op Instagram


De Nieuwe Garde Stripmarkt is een initiatief van 9e Kunst en wordt mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de gemeente Zwolle, ArtEZ hogeschool voor de kunsten, ZwolleFonds, GastvrijZwolle, het Hervormd Weeshuis en het Pictoright Fonds.