Berichten

Een reportage door de Stripvlogger: de Nieuwe Garde stripmarkt

De foto’s die tijdens de Nieuwe Garde stripmarkt zijn gemaakt, de sfeerimpressie en de auteursportretten, hadden we al met je gedeeld. Maar er waren die dag niet alleen fotografen. We hadden ook Marcel Haster uitgenodigd, de Stripvlogger – misschien had je hem al herkend op de foto’s. Hij liep die dag met zijn camera rond en schotelde de deelnemers de nodige vragen voor. Aan het eind van de dag mochten ook Stefan Nieuwenhuis en Sigge Stegeman van de 9e Kunst zelf, nog even vertellen hoe zij de dag hadden ervaren. Zo ontstond een geanimeerd en gevarieerd beeld van wat de Nieuwe Garde stripmarkt in Zwolle dit jaar te bieden had.

Door corona en de grote hoeveelheid beeldmateriaal duurde het even voor de reportage klaar was, maar nu staat hij dan toch online. Iets later dan gepland dus, maar daarom niet minder leuk. Veel plezier met de Nieuwe Garde stripmarkt door de ogen van de Stripvlogger!

Elders op de site vind je nog een galerie met portretten van makers en uitgevers, en er is ook nog een algemeen fotoverslag van de Nieuwe Garde stripmarkt.