Berichten

Fotoreportage Nieuwe Garde stripmarkt, voor wie het gemist heeft (of het nog even wil herbeleven)

De Stripmaker des Vaderlands, Herman Roozen, maakte deze schitterende centsprent van de Nieuwe Garde markt. Geweldig!

Met een grote glimlach kijken we terug op een geslaagd evenement: de Nieuwe Garde stripmarkt in Zwolle was met 75 kramen, 102 aanwezige stripmakers en 1733 bezoekers een enorm succes. Het enthousiasme en de vriendelijke manier waarop wij met elkaar de strip hebben gepromoot, heeft geweldig uitgepakt. Veel blije gezichten, veel vrolijkheid, gezinnen met kinderen, jongeren, avontuurlijke striplezers en dagjesmensen die verrast langs de kramen liepen: we hebben echt een nieuw geluid laten klinken.

Ook de reacties op de Nieuwe Garde anthologie, die tijdens de markt voor het eerst te koop was, waren positief. Een aantal liefhebbers ging voor een compleet gesigneerd exemplaar: bijna alle stripmakers uit de anthologie waren aanwezig.

Voor iedereen die het gemist heeft of er helaas niet bij kon zijn, hebben we een flinke foto-impressie samengesteld. De foto’s zijn respectievelijk van Melanie Kraneburg, Reinier van Olderen en Cesco Reckman (Cescophotography). Binnenkort volgt nog een videoverslag van Marcel Haster, de Stripvlogger, die ook aanwezig was.

We lopen nog niet op de zaken vooruit. Maar stel nu dat er volgend jaar weer een Nieuwe Garde stripmarkt is, in Zwolle, in maart, met weer zoveel inspirerende, enthousiaste en vriendelijke stripmakers… in dat geval weet je nu zeker dat je erbij moet zijn.

Elders op de site vind je nog een galerie met portretten van makers en uitgevers, en er is ook nog een videoverslag van de Stripvlogger.