Berichten

Workshops tijdens derde editie van de Nieuwe Garde Stripmarkt in Zwolle: alles op een rij

Op de derde editie van de Nieuwe Garde Stripmarkt in de Grote Kerk in Zwolle (op zaterdag 9 maart) zijn er interessante en leuke workshops, over superhelden, miniverhaaltjes en politieke verhalen. De hele dag is er een doorlopend workshopprogramma in het centrale deel van de kerk. De workshops zijn voor iedereen toegankelijk en worden verzorgd door Vick Henriquez, Zie Groenen, Bernard Tant en B Carrot. Handig om te weten is dat iedere workshop, net als de entree, gratis is. Toch is het belangrijk om op tijd te zijn, want vol is vol.

11.30 – 12.30 uur
Teken je eigen strookstrip
met Vick Henriquez en Zie Groenen (VickZie Workshops)

Kom samen met Vick en Zie leren striptekenen. Altijd al willen leren hoe je een strip van drie plaatjes maakt? Vick en Zie leren je de basics van het striptekenen en het bedenken van een grap. Je hoeft niets mee te nemen, alleen je creativiteit.


13.00 – 14.00 uur
Je eigen superheld
met Vick Henriquez en Zie Groenen (VickZie Workshops)

Met Vick en Zie ga je samen je eigen superheld tekenen. In de workshop ga je aan het werk met allerlei superkrachten en het uiterlijk van de held. Zo wek je jouw superheld echt tot leven op papier.


13.30 – 15.00 uur
Miniverhalen
met Bernard Tant

In Bernards werk zie je een lappendeken aan verhalen. Verschillende vertellingen lopen dwars door elkaar over de bladzijden: in het midden en op de voor- én achtergrond. Tijdens deze workshop ga je onder leiding van Bernard aan de slag met die lappendeken van miniverhaaltjes. Het wordt een echte ontdekkingstocht in stripvorm.


15.30 – 17.00 uur
Politieke verhalen
met B Carrot

In deze workshop ga je op zoek naar de emotie, het gevoel en de menselijke kant van een verhaal. Het kan bijvoorbeeld gaan over het klimaat, transrechten, anti-racisme, onderdrukking en feminisme. Wat doen deze politieke onderwerpen met je? Word je er boos van? Verdrietig? Of inspireert het je juist om actie te ondernemen? Onder leiding van B Carrot ga je kijken hoe je die emoties en gevoelens kunt uitbeelden in een strip.


UPDATE (4 maart)! Naast deze workshops is er natuurlijk ook de tjokvolle markt met de volgende auteurs:

Bibi Anker, Octavia Roodt, Jan-Willem Spakman, Kees van Hattum, Sanne Knijpstra, Bernard Tant, Juliane Noll, Hélène Jacobs, Kyle Gaynier, Carmen Helle, Gijs Kreutzkamp, George Adegite, Danique van Polen, Bryan Rijkeboer, Kay de Vries, Amanda Majoor, Skelte Braaksma, Janine Veenstra, Teuntje Fleur, Hasker Brouwer, Tim Layae, Evi Nijs, Melanie Kranenburg, Niek van Ooijen, 5-Panel Beeldenstorm, Rob van Barneveld, Abe Borst, Sabrina Kooijmans, Karin Blaauwijkel, Amber Rijcken, Roxanne Lucker, Esther van de Bund, Suze Scholten, Nova de Hoo, Fijke Pellicaan, Alessa Rikken, Thessa Blijleven, Jordi Zelle, Merel Moonen, Aranka Mulder, Hillianne Leupen, Irene Schiphorst, Benjamin Paulus, Josephine Veelenturf, Ninke Naujoks, Pieter Brouwer, Aiden van der Meulen, Essa van Geffen, Patrick Carelsz, Ruben Gringhuis, Coen Vosveld, Illya Ilic, Kin Yueng, Alexander Hendricks, Dimitri Lak, Marianne Elsendoorn, Janine Janssen, Sam Kaufmann, Gus Møystad, Hollace Blijleven, B Carrot, Charlotte Pasveer, Rachelle Meyer, Argibald, Indi Vos, Tommy A, Kimberley Geelen, Zie Groenen, Mark Verdult, Vick Henriquez, Wick Gloudemans, Mars Oosterveld, Nienke de Ruiter, Natasja van Gestel, David den Ouden, Jango Jim, Iede van der Wal, Sarah Pannekoek, Wilbert van der Steen, Graphic Novel Weekend, SiMSALABiMS, de Inktpot, Paganini Stories, Oogachtend, Bries, Syndikaat, KAF, Zone5300, Brul!, Aline, Sintel, Schokkend Nieuws, Studio Hoekhuis en de studenten Comic Design van ArtEZ Zwolle.