Berichten

Zet in je agenda: Derde Nieuwe Garde Stripmarkt op zaterdag 9 maart in Zwolle

Op 9 maart 2024 is het weer zover: dan vindt de derde editie plaats van de Nieuwe Garde Stripmarkt. Met meer dan honderd jonge, aanstormende en vernieuwende stripmakers uit Nederland en België is het Academiehuis Grote Kerk in hartje Zwolle weer tot de nok gevuld met strips, merchandise, comics en meer. Er zijn workshops voor zowel kinderen als volwassenen: Leer hoe je je eigen strookstrip tekent of je eigen papier maakt. Daarnaast is er een expositie van de studenten Comic Design van ArtEZ. Het Academiehuis Grote Kerk, aan de Grote Markt, is geopend van 10:00 tot 17:00 uur en de toegang voor de stripmarkt is natuurlijk gratis.Afsluitend is er een netwerkborrel in het nabijgelegen café DAVO. De borrel is een samenwerking met collectief KAF. Naast biertjes drinken en netwerken worden er ook tekenspellen gedaan en is er een KAF-expositie. De borrel begint om 17:30 uur op de bovenetage van DAVO, aan het Grote Kerkplein 9, en loopt door tot 21:00 uur. Deze borrel is uitsluitend voor stripmakers, uitgevers, redacteuren en belanghebbenden.

De Nieuwe Garde is een enorme manifestatie van jonge, aanstormende en vernieuwende stripmakers. De Nieuwe Garde publiceerde eerder een magazine, anthologie met verzameld werk van 57 makers en organiseerde tot nu toe twee keer jaarlijks het Nieuwe Garde Festival, de grootste manifestatie van striptalent in Nederland. Ook reisde de Nieuwe Garde af naar het grote Quai des Bulles stripfestival in St. Malo en bdBOUM festival in Blois om te exposeren en live te tekenen met publiek.

Volg de Nieuwe Garde op Instagram


De Nieuwe Garde Stripmarkt is een initiatief van 9e Kunst en wordt mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de gemeente Zwolle, ArtEZ hogeschool voor de kunsten, ZwolleFonds, GastvrijZwolle, het Hervormd Weeshuis en het Pictoright Fonds.