Nieuwe Garde auteur

Niek van Ooijen

Mijn naam is Niek van Ooijen en ik ben stripmaker, illustrator, schrijver en scenarist.

In 2019 studeerde ik af aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten te Zwolle aan de opleiding Comic Design. Tijdens mijn studie volgde ik een Erasmus exchange en studeerde ik een semester aan de École Européenne Supérieure de l’Image te Angoulême, Frankrijk

Samen met Melanie Kranenburg maakte ik de graphic novel ‘Naasten’, een beeldverhaal over mantelzorg in de laatste levensfase, die tot stand kwam in samenwerking met het Radboudumc. Naasten werd gepubliceerd bij uitgeverij Oogachtend.

Vanuit mijn atelier in de binnenstad van Zwolle maak ik strips, illustraties, posters, boekjes en andere creatieve uitingen voor verschillende bedrijven, instanties en mensen. Ook geef ik tekenles aan zowel kinderen als volwassenen en ben ik actief als creatief ondernemer. Ik zet ik me graag in voor de strip als medium en de stad Zwolle als stripstad. Ik organiseerde mee aan verschillende projecten in Zwolle, zoals het Nieuwe Garde festival van 9ekunst.

Publicaties

Naasten (Oogachtend)

Internet

Website: niekvanooijen.nl
Instagram: @niekvooijen

Portfolio