Nieuws

FCBD: Ontdek gratis Eisner Awards genomineerd stripinformatiemagazine PanelxPanel

Als je twee jaar een online stripinformatiemagazine maakt en je bent al voor de tweede keer genomineerd voor een Eisner Award, dan doe je iets goed. Hoofdredacteur Hassan Otsmane-Elhaou heeft met PanelxPanel niet alleen een heel inhoudelijk en goed geschreven tijdschrift over strips en comics gelanceerd, het team dat hij om zich heeft verzameld is bovendien toegewijd en kundig.

Het interessante aan PanelxPanel is dat de artikelen verder gaan dan de gebruikelijke fan-gerichte interviews en vlooierijen. In PanelxPanel verschijnen met name artikelen over graphic  storytelling, met analyses van pagina lay-outs en uitmuntende interviews die beginnen voorbij de obligate liefhebbersriedeltjes. Met specifieke artikelen over kleurenblindheid, leestempo en karakterontwikkeling is PanelxPanel een tijdschrift dat het stripmedium serieus benadert.

Iedere maand verschijnt er een editie van rond de 120 pagina’s. Hoed af, vooral als je weet dat de losse nummers $2,50 kosten en een abonnement alles nog betaalbaarder maakt. Om te vieren dat het vandaag Free Comic Book Day (FCBD) is, kun je gratis een uitgebreid proefnummer downloaden. Natuurlijk word je en passent verleid om een abonnement te nemen, ook nog eens met extra korting: beslist het overwegen waard.