eisner awards
Nieuws

Nominaties voor de Eisner Awards 2019 zijn bekend

De nominaties voor de Eisner Awards 2019 zijn vandaag bekend gemaakt. De Eisner Awards gelden als de belangrijkste Engelstalige stripprijzen ter wereld. Ze zijn vernoemd naar Will Eisner (1917-2005), een van de pioniers uit de moderne stripwereld en de schepper van onder meer Spirit en de bekroonde graphic novel A contract with God.

Op 19 juli worden de winnaars bekend gemaakt, tijdens de Comic Con van San Diego. Tot die tijd kunnen professionals uit het vak per categorie hun stem uitbrengen.

In niet minder dan 31 verschillende categorieën, variërend van beste korte verhaal tot de beste strip voor lezers tot 8 jaar, worden de prijzen verdeeld. Een nominatie garandeert extra aandacht én hogere verkoopaantallen.

Een eerste blik op de lijst leert dat IDW en DC de meeste nominaties leveren, respectievelijk 19 en 17. Het grote Marvel blijft behoorlijk achter met slechts 7 nominaties. DC’s Tom King harkte de meeste nominaties binnen, onder meer voor Swamp Thing, Batman en Mister Miracle. Ook Jeff Lemire doet het goed, met nominaties voor Black Hammer en Gideon Falls.

Kijk hier voor de complete lijst van alle categorieën en genomineerden.