Artikelen

Serieus over strips: de laatste vier gesprekken

In juni en juli plaatsten we de gesprekken op ons YouTube kanaal die de 9e Kunst had tijdens de Stripdagen Haarlem 2022 met jonge makers onder de titel Serieus over strips. Maar de 9e Kunst was niet de enige. Namens de organisatie van Stripdagen Haarlem zelf namen ook Natasja van Loon, Louis Pirenne en Hans van Soest interviews af. Zojuist hebben we ook van die vier gesprekken video’s geplaatst op YouTube.

Fantasy en fantasywerelden

Natasja van Loon praat met de romanschrijfsters Karin Giphart (Maak me blij) en Edith Eri Louw (Ravens Imperium) en stripmaakster Charlotte Pasveer (Creating the Kingdom) over het bouwen van een fantasywereld en het schrijven van fantasyverhalen.

Biografieën van beroemdheden

Louis Pirenne, projectleider kunst & cultuur in Amsterdam-Noord, gaat in gesprek met Philippe Girard en Typex over de biografieën die ze maakten over respectievelijk Leonard Cohen, Moses Mendelssohn (Moishe), Andy Warhol (Andy) en andere beroemdheden.

De klaagzang van de Verloren Gewesten

Hans van Soest praat met Grzegorz Rosinski, Jean Dufaux en Paul Teng over hun magnum opus De klaagzang van de Verloren Gewesten.

Dit gesprek is deels in het Frans en deels in het Nederlands en is niet voorzien van ondertiteling.

Wereldbouwers

Hans van Soest gaat in gesprek met Marcel Ruijters (Het 9e eiland) en Marc-Antoine Mathieu (Maurits Cornelis van Esk) over de eigenzinnige werelden die ze elk bouwen.

Het gesprek is deels in het Frans en deels in het Nederlands en is niet voorzien van ondertiteling.