Artikelen

Serieus over strips: Een nieuwe koers voor Standaard Uitgeverij

Tijdens Stripdagen Haarlem 2022 organiseerde de 9e Kunst een journalistiek programma in de Kleine Zaal van de Philharmonie onder de naam ‘Serieus over strips’. Verspreid over de zaterdag en de zondag vonden vier gesprekken plaats over actuele onderwerpen, waarbij de blik vooral was gericht op de nieuwe generatie stripmakers en de toekomst van de strip. Matthijs Klaassen heeft van alle gesprekken video-opnames gemaakt, die we de komende weken zullen publiceren.

In deze aflevering gaat Stefan Nieuwenhuis in gesprek met Bert van Roy, bij Standaard Uitgeverij verantwoordelijk voor Marketing en PR van het stripfonds. Hij ziet nieuwe kansen voor de strip en peilt graag de noden en wensen van de nieuwe garde stripmakers. Geen blad voor de mond, maar een gesprek over nieuwe koersen, over inclusiviteit en toekomstbestendige ideeën.