Berichten

In aantocht: de anthologie van de Nieuwe Garde (plus: de Nieuwe Garde stripmarkt op 5 maart in Zwolle!)

De cover van de anthologie, door Thibau Vande VoordeDe Nieuwe Garde liet afgelopen zomer al van zich horen, met het Nieuwe Garde magazine waarin een voorschot werd genomen op het echte werk: een anthologie met strips van 57 Nederlandse en Vlaamse stripmakers van nu. Intussen draaien de persen en verwachten we de anthologie in de derde week van februari.

Het is een schitterende bloemlezing van 240 pagina’s, op groot formaat en tjokvol geweldige bijdragen. Het omslag is getekend door Thibau Vande Voorde. Vanaf donderdag 10 maart ligt de Nieuwe Garde anthologie in de (strip)winkel voor de sympathieke prijs van € 20. Je kunt nu al een exemplaar reserveren, bij voorkeur bij je lokale stripverkoper.

Maar daar blijft het niet bij. Dat Nieuwe Garde nu echt van start is, vieren we met een grote Nieuwe Garde stripmarkt in Zwolle, en wel op zaterdag 5 maart in het Academiehuis Grote Kerk in het centrum van de stad. Van 11 tot 17 tref je daar de Nieuwe Garde aan samen met uitgevers, organisaties en (small press) tijdschriften die allemaal een nieuw geluid willen laten klinken. De entree van de stripmarkt is natuurlijk gratis.

Dus noteer alvast in je agenda:

zaterdag 5 maart, van 11 tot 17 uur
Nieuwe Garde stripmarkt (met presentatie en expo)
Locatie: Academiehuis Grote Kerk, Zwolle
Entree: gratis

Vanaf dan staat Zwolle een maand in het teken van de Nieuwe Garde, met interviews en lezingen (10 maart, Stadkamer), workshops (19 maart, Stadkamer) en een expositie (t/m 26 maart in Academiehuis Grote Kerk). Op deze pagina zullen we de details van alle evenementen bekendmaken zodra we die hebben.