Berichten

5 augustus: Comic Night en opening expositie Nieuwe Garde op Hanze Art Station in Zwolle

Van 5 augustus tot 17 september is in Zwolle, naast het station, een grote expositie te zien met het werk van Nieuwe Garde tekenaars. Voor de expo vroeg 9e Kunst tien jonge stripmakers uniek werk te maken. Bijzonder is dat alle stripmakers woonachtig zijn in een Hanzestad – of er vandaan komen. De deelnemers van de Nieuwe Garde zijn Suze Scholten, Fijke Pellicaan, Ruben Gringhuis, Indi Vos, Bob op ‘t Land, Renaat van Vuuren, Janine Janssen, Floor van de Brink, Esther van de Bund en Corné van Esterik.

Zaterdag 5 augustus staat in het teken van de Nieuwe Garde bij het Hanze Art Station. Overdag zijn er striptekenworkshops. Deze vind je in het programma van het Hanze Art Station, hier kun je je ook direct aanmelden. ‘s Avonds wordt de expo feestelijk geopend tijdens de Comic Night, met live muziek, dj’s en live tekenen. De avond duurt van 19:30 tot middernacht. Meer informatie over de Comic Night vind je op de Instagrampagina’s van Nieuwe Garde en 9eKunst.

Het Hanze Art Station is een nieuw evenemententerrein vlak naast het centraal station van Zwolle. Het is opgezet om het Hanzejaar te vieren. De toegang is gratis, maar voor sommige events heb je wel een ticket nodig (tickets kun je hier reserveren). Hoe dat werkt lees je op de website van Hanze Art Station. Het festival is geopend op alle vrijdagen, zaterdagen en zondagen tot 17 september.

Bij de expo verschijnt ook een magazine, met daarin het werk van alle aanwezige stripmakers. Dat magazine is te koop tijdens het festival – en later ook nog bij andere evenementen van Nieuwe Garde, zoals de Nieuwe Garde stripmarkt op 9 maart 2024.


De Nieuwe Garde expo is een initiatief van 9e Kunst en wordt mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van Hanze Art Station, Spoorzone Zwolle en Hanzejaar Zwolle.