Berichten

Stripworkshops en gezellige openingsavond Nieuwe Garde expo op Hanze Art Station in Zwolle

Op zaterdag 5 augustus was de opening van de Nieuwe Garde expo op het Hanze Art Station, het urban art festival vlak bij het station van Zwolle. Overdag waren er twee stripworkshops. Zowel de workshop stripmaken voor kinderen door Ashanti Martha als de workshop manga tekenen door Esther van de Bund waren helemaal uitverkocht, met veel enthousiaste en energieke deelnemers. ‘s Avonds was de opening van de Nieuwe Garde expo met tekenaars, strips, muziek en dj’s. De Nieuwe Garde Comic Night trok ruim 200 bezoekers.

De expo heet Stripmakers van de Hanze en is nog tot en met 17 september te zien op het pop-up festivalterrein. Tien Nieuwe Garde stripmakers uit verschillende Hanzesteden exposeren uniek en speciaal voor de gelegenheid gemaakt werk. Ook werd het exclusieve magazine gepresenteerd met daarin werk van alle exposanten.

Hanze Art Station is een tijdelijke culturele hotspot in de spoorzone van Zwolle. Als onderdeel van het Hanzejaar wordt het gebied naast het spoor en de busbrug omgetoverd tot een bruisende, creatieve plek waar in de weekenden van 14 juli tot en met 17 september 2023 doorlopend iets te doen is.

Op de Nieuwe Garde Comic Night was livemuziek van Marleen Rodijk en Thomas Hagemeijer. Vier tekenaars werkten achter een grote tafel live de ideeën uit die ze van het publiek kregen. De live tekeningen werden ter plekke geëxposeerd, terwijl de regen zachtjes op het dak van de tent tikte. Bij het ondergaan van de zon begonnen de DJ’s van collectief Elektra met draaien en verplaatste het publiek zich naar de dansvloer. Biertjes, bijkletsen met collega’s, dansen, goeie sfeer, tot lekker laat: zo kan het ook op een stripfeestje.

De foto’s hieronder zijn van Melanie Kranenburg en Stefan Lucassen.