Berichten

It’s Millar Time! Mark Millar heeft boeiende gesprekken met collega’s over het vak

Pas een half jaar geleden begon Mark Millar (Kick-Ass, Jupiter’s Circle, Starlight, Old Man Logan) met Youtuben en nu al is zijn kanaal een echte aanrader: in Millar Time praat hij over het vak met vakgenoten.

Dat pakt heel goed uit omdat het geen ‘echte’ interviews zijn, maar meer gesprekken tussen collega’s. En als je Millar bent dan strik je natuurlijk alle toppers waar je ooit mee gewerkt hebt: editors, tekenaars, schrijvers.

Het is heel erg incrowd, en in dit geval is dat een plus, omdat je zo een mooi inkijkje krijgt in de verschillende aspecten van de Engelse en Amerikaanse stripwereld. Behalve het prettige accent van Millar is het ook fijn dat ze er lekker de tijd voor nemen. Er is bepaald geen haast: sommige gesprekken gaan over de twee uur. Ideaal om bij wijze van podcast te luisteren, want er is niet veel te zien, behalve twee talking heads.

Enkele aanraders zijn de gesprekken met Sean Murphy, Brian Bendis, Gerry Conway, John Romita Jr.