Artikelen

Serieus over strips: Dungeons & Dragons

Tijdens Stripdagen Haarlem 2022 organiseerde de 9e Kunst een journalistiek programma in de Kleine Zaal van de Philharmonie onder de naam ‘Serieus over strips’. Verspreid over de zaterdag en de zondag vonden vier gesprekken plaats over actuele onderwerpen, waarbij de blik vooral was gericht op de nieuwe generatie stripmakers en de toekomst van de strip. Matthijs Klaassen heeft van alle gesprekken video-opnames gemaakt.

Wie een aantal biografieën achterin de Nieuwe Garde anthologie gelezen heeft kan het niet ontgaan zijn: er zijn opvallend veel (jonge) stripmakers die het rollenspel Dungeons & Dragons spelen. Stefan Nieuwenhuis was nieuwsgierig wat D&D nu precies is, waar het zijn huidige populariteit aan dankt en waarom uitgerekend stripmakers het zo graag spelen. Tamara Ansing, Bob op ‘t Land en Lee Hazendonk (Leeminarium) kwamen graag langs om het uit te leggen.

Omdat ook de 9e Kunst redactie vatbaar is voor voortschrijdend inzicht is deze video van strippende dungeon masters (clickbait!) voorzien van tijdcodes zodat je met één druk op de knop het fragment kunt bekijken waarnaar je het meest nieuwsgierig bent.