Nieuwe Garde auteur

Mina Rassouli

Ik ben een Utrechtse beeldend kunstenaar. Momenteel werk ik aan mijn autobiografische grafische roman die gaat over het met elkaar verweven verhaal van twee vrouwen – ik en mijn grootmoeder, die allebei proberen te ontsnappen aan de culturele grenzen van onze families, waarvan de ene wegloopt en in Kabul woont voor en tijdens de Taliban-tijd en de andere vecht innerlijke strijd door kunst.

Ik vind het stripmedium een perfecte plek om dit soort verhalen te verkennen en vrijheid uit te drukken.

Mijn inspiraties komen van Keith Haring, Quentin Blake, Karel Appel en David Hockney. Mijn stijl is expressief en vrij, een mengelmoes van kleuren en vormen die uiteindelijk de speelsheid en vrijheid uitbeelden die kunst kan geven.

Internet

Website: minazamina.com
Instagram: @mina.zamina

Portfolio