Nieuwe Garde auteur

Nik Heemskerk

Ik ben Nik Heemskerk, 28 jaar en afgestudeerd aan de HKU, afdeling illustratie (2018). Als illustrator werk ik vaak in opdracht. De opdrachten die ik krijg zijn bijvoorbeeld illustraties voor: affiches voor theatervoorstellingen, platenhoezen ontwerpen, artikelen, puzzelontwerpen. Opdrachtgevers zijn o.a.: Paradiso Amsterdam, Theater Ins Blau, Leidsch Dagblad, Hard Hoofd, Museum de Lakenhal, Donald Duck Weekblad en Museumdepot. Binnen het illustratieveld positioneer ik mezelf rondom de illustratoren die mij fascineren. Denk daarbij voornamelijk aan oude animaties, zoals: Felix The Cat en Bettie Boop, en striptekenaars zoals Olivier Schrauwen en Osamu Tezuka. Daarbij interesseer ik mij vooral in de verhaalopbouw en aantrekkingskracht. Naar mijn inzien zijn de bovengenoemde bronnen sterk in het neerzetten van een enerzijds meeslepend, anderzijds kritisch beeldverhaal. Bovendien zijn de karakters zo vormgegeven dat de toeschouwer zich weet te binden, men krijgt empathie voor de protagonist, of herkent zichzelf in deze. Dit kan door middel van humor zijn, maar ook door het gebruik van bizarre tegenstellingen, of een aantrekkelijk of juist ontwrichtende esthetiek te hanteren.

Internet

Website: nikheemskerk.com
Instagram: @nikheemskerk

Portfolio