NieuwGardeHeader
Berichten

Nieuwe Garde stripmarkt bijna volgeboekt: ruim 70 kramen met uitgevers, tijdschriften en stripmakers

stripmarkt Nieuwe Garde Zwolle 5 maar 2022Vorige keer lieten we al weten dat de officiële presentatie van de Nieuwe Garde anthologie plaatsvindt tijdens de Nieuwe Garde stripmarkt. Inmiddels hebben we 72 van de 75 kramen verhuurd, aan meer dan tachtig makers. Kort gezegd betekent dit dat het zaterdag 5 maart supergezellig gaat worden in Zwolle!

Auteurs die een kraam hebben gereserveerd zijn Abe Borst, Esther van de Bund, Aiden Yoon, Essa, Alessa Rikken, Anastasia Krylova, B. Carrot, Beeldstorm (Nienke de Ruiter, Vick Henriquez, Mars Oosterom, Wick Gloudemans, Zie Groenen), Bob op ‘t Land, Ruben Gringhuis, Coen Vosveld, Charlotte Pasveer, Coco Ouwerkerk, De Noorderlingen (Skelte Braaksma, Kay de Vries, Janine Veenstra), Dido Drachman, Evi Nijs, Gus Moystad, Helene Lespagnard, Vincent Kings, Indi Vos, Jan Willem Spakman, Jeroen Funke, Johan de Rooij, Jolein Kirpestein, Karin Blaauwijkel, Sabrina Kooijmans, Kenny Rubenis, Kimberly Geelen, Lae Schafer, Leeminarium, Marianne Elsendoorn, Mattt Baaij, Miel Vandepitte, Mina Rassouli, Natasja van Gestel, Niek van Ooijen, Melanie Kranenburg, Nik Heemskerk, Renee Rienties, Roxanne, Rob van Barneveld, Ron Schuijt, Sam Kaufmann, Sanne Knijpstra, Gijs Kreutzkamp, Danique van Polen, Sarah San van der Wagt, Tamara Ansing, Sterric, Charlotte Muniken, Valentijn Hamel, Suze Scholten, Floor van de Brink, Corne van Esterik, Tim Layae, Vince Logtenberg, Wommol, Wouter Goudswaard, Lode Peeters, Merel Moonen en studenten van de opleiding Comic Design & Animation van ArtEZ.

Uitgevers en tijdschriften komen er ook, te weten Aline, Bries, Brul!, Loopvis, MENLU, Oogachtend, Scratch, soul food comics, Syndikaat en Zone 5300 en verder nog Studio Hoekhuis, Stichting Debutantenfonds Beeldverhaal en natuurlijk de 9e Kunst – met veel redacteuren in levende lijve.

Nieuwe Garde stripmarkt
zaterdag 5 maart
11:00 – 17:00
Academiehuis Grote Markt, Zwolle
Gratis entree

Academiehuis Grote Kerk

De stripmarkt is onderdeel van een groter festival in Zwolle, want er gebeurt nog meer in maart. Zie je geen kans om zaterdag langs te komen, dan kun je ook later die maand een keer binnenlopen bij Academiehuis Grote Kerk, de locatie waar ook de stripmarkt plaatsvindt. Tot en met 26 maart is daar een expositie te zien bestaande uit een selectie van werk uit de Nieuwe Garde anthologie op A0-formaat.

5 t/m 26 maart
Nieuwe Garde expositie

Academiehuis Grote Markt, Zwolle
Gratis entree

We wachten nog op de Stadkamer (de openbare bibliotheek Zwolle) voor de exacte aanvangstijden van de activiteiten op 10 maart. Dan is er een lunchgesprek met Hanco Kolk (gratis toegankelijk) en verzorgt Barbara Stok ‘s avonds een lezing over haar nieuwe boek De filosoof, de hond en de bruiloft (5 euro entree). Op 19 maart zijn er een aantal workshops, die ook gratis toegankelijk zijn. Daarover volgt later meer. Gedurende de maand maart kun je in de Stadkamer trouwens alle boeken bekijken en lenen die door Nieuwe Garde auteurs zijn gemaakt, samen met een doorlopende expositie met Nieuwe Garde werk. En let vooral op de ramen van de Stadkamer!

10 maart
Lunchgesprek Hanco Kolk en lezing Barbara Stok
Stadkamer Centrum
Zeven Alleetjes 1a, Zwolle

19 maart
Workshops
Stadkamer Centrum
Zeven Alleetjes 1a, Zwolle

Zodra we alle details weten van deze evenementen lees je ze hier. In ieder geval tot de vijfde!