Berichten

Wat zouden superhelden verdienen als ze geen superheld waren?

Spider-Man: No Way Home is de meest succesvolle film van 2021 gebleken. Wereldwijd heeft deze film al meer dan 1 miljard Euro opgeleverd in een relatief korte periode. Met deze film hebben Marvel en Sony eens te meer bewezen dat superhelden geld kunnen verdienen. En Spider-Man is een grootverdiener. Maar wat zou Spider-Man/Peter Parker verdienen in de ‘echte’ wereld?

Dat hebben de mensen achter de website money.co.uk eens uitgezocht voor de Marvel superhelden. Ze deden dat door nep-CV’s te maken op basis van hun kennis en vaardigheden. Daarna hebben ze via Adzuna.co.uk, een website waar je CV’s gematched wordt met openstaande vacatures, gezocht naar een relevante, beschikbare baan.

Doctor StrangePotentiële grootverdiener, volgens dit onderzoek, is Doctor Strange (Stephen Strange), die eind maart met Doctor Strange in the Multiverse of Madness in de bioscoop te zien zal zijn. Voor zijn ongeluk, waardoor hij zijn handen niet meer kon gebruiken, had Stephen een carrière als neurochirurg. Met deze medische achtergrond en kennis van westerse en oosterse (en mystieke) medicijnen past Stephen prima in het profiel van een huisarts. Op die manier zou Stephen een gemiddeld salaris van € 92,954 per jaar kunnen verdienen.

Black WidowDe tweede plaats in deze lijst is voor Natasha Romanoff, de Black Widow. Met de kennis en kunde die Natasha meebrengt werd ze gekoppeld aan een vacature als hoofdonderwijzer. Ze werd voornamelijk gematched op haar soft skills, zoals planning, observatie en logistiek. Door haar opleiding in de Red Room heeft ze geleerd leiding te geven en wordt ze als uitermate geschikt gezien. Natasha zou gemiddeld € 66,158 per jaar gaan verdienen in het onderwijs.

T’Challa, de Black Panther, wordt gematched als Project Manager. Met zijn ervaring van het leiden van een land met eigen leger en dankzij zijn doctoraat in de natuurkunde wordt hij prima in staat geacht grote projecten en teams aan te sturen. En als projectmanager in de techniek zou T’Challa € 60,583 per jaar kunnen verdienen.

WolverineVan de tien Marvel Superhelden waarvan de nep-CV’s waren geüpload was Logan (James Howlett) Wolverine, de superheld die het minst zou verdienen. Waar Logan zijn kennis en kunde ingezet konden worden, waren als vertaler. Doordat Logan al behoorlijk wat jaren op deze aarde rondloopt en op meerdere plaatsten heeft gewoond, spreekt hij behoorlijk wat talen. Logan spreekt vloeiend Engels, Arabisch, Japans, Russisch, Chinees, Cheyenne, Lakotas en Spaans. Daarnaast kan hij een beetje Frans, Duits, Thais, Vietnamees, Farsi en Portugees. Als vertaler zou Logan € 28,676 per jaar kunnen verdienen.

Spider-ManOnze grootverdiener in deze wereld, Peter Parker (Spider-Man), komt op de negende plaats terecht. Door zijn passie en kennis rondom wetenschap en niet te vergeten zijn studie in biochemie, wordt Peter gematched voor een baan als leraar op de middelbare school. Door zijn enthousiasme, humor en vermogen om goed met mensen samen te werken, schat men in dat Peter goede papieren heeft om een succes in het onderwijs te worden. Hiermee zou Peter € 35,270 per jaar verdienen.

Hieronder de totale lijst met de matches en de daarbij behorende beroepen en salarissen, zoals deze uit het onderzoek naar voren kwamen. Toch goed te weten, wat de helden kunnen gaan doen als ze uiteindelijk het superheldenbestaan opgeven.

Rang

Marvel character

Beroep

Skill match

Gemiddeld
jaarlijks salaris

1.

Doctor Strange

Huisarts

47%

€ 92.954

2.

Black Widow

Hoofdonderwijzer

45%

€ 66.158

3.

Black Panther

Project Manager

75%

€ 60.583

4.

Ant-Man

IT Systems Developer

72%

€ 54.768

5.

Captain America

Planner

65%

€ 53.560

6.

Iron Man

Ingenieur Robotica

67%

€ 50.063

7.

Deadpool

Operations Manager

42%

€ 49.345

8.

Hulk

Geneticus

46%

€ 36.270

9.

Spider-Man

Docent Middelbare school

76%

€ 35.270

10.

Wolverine

Vertaler

82%

€ 28.676