Erik Kriek
Berichten

Kriek en Knol tonen aanstekelijk enthousiasme in promo voor Creek Country

Creek CountryDeze week verscheen een nieuw boek van Erik Kriek: Welcome to Creek Country (pun intended). Verwacht geen nieuwe In the Pines of De Balling, het is namelijk geen strip, maar een boekje vol met helden van de country, bluegrass en folk van de laatste 150 jaar. Kriek – zelf banjospeler – heeft een selectie gemaakt van 50 artiesten waar hij (tijdens het tekenen) graag naar luistert.

Bij elke spread staat op de rechterpagina een muzikant of muzikanten afgebeeld in stemmig zwart-wit met steunkleur, voorzien van de naam in een bijpassende typografie. Een werkje dat Kriek wel is toevertrouwd. Op de linkerpagina staat telkens een korte biografie van de geportretteerden. Het resultaat doet denken aan R. Crumb’s Heroes of Blues, Jazz & Country en dat is zeker geen kritiek.

Achterin bevindt zich als kers op de taart een CD waarop de Blue Grass Boogiemen samen met Tim Knol (en The Lasses) een aantal nummers ten gehore brengen. Voor de liefhebbers van vinyl is er ook een elpee gemaakt. Tijdens de opnames werd een video geschoten die terug te vinden is op youtube. Het is erg leuk om te zien hoe Kriek als een kind in de snoepwinkel de microfoons staat te bewonderen, hoe Tim Knol glundert over het opname apparaat en hoe beide heren elkaar lof toezingen. Vier minuten aanstekelijk enthousiasme.