Comics

Deadly Class is explosieve cocktail die voelt als baksteen in je gezicht

Marcus is een straatjoch dat met zijn gat in de boter lijkt te vallen. Vanuit het niets krijgt hij een positie aangeboden op King’s Dominion Atelier of the Deadly Arts, een geheime school in San Francisco waar men ernaar streeft de beste huurmoordenaars ter wereld op te leiden.
Deze Marcus loopt een zeer diverse cast tegen het lijf. Saya is de dochter van één van de machtigste Triade-bazen, Maria is afkomstig uit de entourage van een Mexicaans kartel en Willie is een Britse straatvechter. Al snel worden vriendschapsbanden aangehaald en amoureuze verwikkelingen in gang gezet, maar dan blijkt dat de school niet is wat ze lijkt…

Deadly Class is hard, rauw en snel. Schrijver Rick Remender lijkt serieus wat meegemaakt te hebben in zijn jeugd: hij verwerkte een hoop autobiografische elementen in Deadly Class. Niet dat hij is opgeleid tot huurmoordenaar, maar deze comic staat bol van seks, drugs en tragiek. Neem daarbij nog eens dat Remender de psyche van een puber perfect weet te vangen – met alle emoties turned up to eleven – en je krijgt een zeer explosieve cocktail.

Al die chaos wordt uitmuntend gevat door tekenaar Wesley Craig. Zijn pagina’s komen aan als een baksteen in je gezicht: de actie vliegt alle kanten op en de kleuren lijken echter dan de realiteit. De reeks speelt zich af in de jaren ’80, wat het geheel een extra exotisch tintje geeft.

Momenteel loopt het eerste seizoen van de televisieserie Deadly Class, die is gebaseerd op de comic. Remender was lead writer én show runner. Het is vrij uitzonderlijk dat de schrijver van een comic zo veel inspraak heeft bij de adaptatie. Hij wilde er echter zeker van zijn dat zijn visie perfect naar het scherm vertaald werd.

Rick Remender & Wesley Craig – Deadly Class. Image Comics. TPB’s à € 17,95. Deluxe hardcovers à € 42,95.

De reeks, die nog loopt, telt momenteel 40 afleveringen die gebundeld werden in acht TPB’s en twee Deluxe hardcover editions.