Berichten

Comicsverkopen in VS zakken zachtjes maar gestaag in

Op de Amerikaanse site Comichron houden ze de stripverkopen in de Verenigde Staten per maand bij. Het geeft een mooi inzicht in hoe de markt zich daar houdt. Omdat ze ook inzage geven in voorbije jaren zien we een daling van de fysieke verkopen.

De stripspeciaalzaken maken er nog steeds de dienst uit, de online verkopen blijven achter evenals de digitale abonnementen. Dat kan een vertekend beeld geven: de titels die in de lijsten staan zijn single issues (floppies, losse delen uit een reeks) en die worden zelden door grote online winkels als Amazon aangeboden.

De site geeft een zeer compleet overzicht, met interessante inkijkjes. Zie vooral hoe Marvel en DC overal de lijstjes aanvoeren: zullen zij in staat zijn het tij te keren?