Grote-Strippitch-Belgisch-Stripcentrum
Berichten

Zesde Grote Strippitch zoekt jong talent

Vrijdag 29 maart vindt dit jaar voor de zesde keer de Grote Strippitch plaats in het Belgisch Stripcentrum in Brussel. Van 14:00 tot 17:00 kunnen jonge, aspirerende stripmakers hun werk laten zien aan uitgevers die ter plekke aangeven wat ze er van vinden. Voor uitgevers is het een uitgelezen kans om in korte tijd veel (nieuw) talent te spreken en te ontdekken of er iets interessants voor ze tussen zit. Stripmakers kunnen hun werk eindelijk eens laten beoordelen door professionele uitgevers om te ontdekken wat de sterke en minder sterke kanten zijn van hun werk. Dat deze formule voor beide partijen goed werkt, blijkt uit het feit dat de Grote Strippitch al vanaf de eerste editie een groot succes is. Dit jaar zullen ook Antonio Cossu en Pieter de Poortere aanwezig zijn voor feedback en advies.

Stripmakers kunnen gratis langskomen, maar dienen zich wel van tevoren aan te melden door een e-mail te sturen naar het Belgisch Stripmuseum (visit@stripmuseum.be). Daarbij moeten ze aangeven welke vier uitgeverijen ze het liefst zouden spreken. De keus is ruim en divers, met vertegenwoordigers van zowel Belgische, als Nederlandse en zelfs Franse uitgeverijen, uiteenlopend van een kleine uitgever als Bries, tot een grote speler als Delcourt, maar ook een tijdschrift als Pulp de Luxe. Vermeld daarnaast je voor- en achternaam, e-mailadres en het adres van je website, als je die hebt. De kans bestaat dat je niet iedereen te spreken krijgt die je op het oog had, maar wees gerust, na afloop krijgen de uitgevers een overzicht mee van alle deelnemende auteurs. (Uitgevers mogen overigens al voor 14:00 langskomen en de lokalen gebruiken voor zakelijke besprekingen.)

Op de website van het Belgisch Stripcentrum vind je een overzicht van alle aanwezige uitgeverijen, naast natuurlijk contactgegevens en meer informatie over het museum zelf.