Berichten

Podcast: TKO-oprichter Tze Chun vertelt over nieuwe uitgeefmodellen, binge-readen en de toekomst van comics

In de aanbelevenswaardige podcast Off Panel van David Harper vertelt Tze Chun, comic-scenarist en mede-oprichter van de nieuwe,  veelbelovende comic-uitgeverij TKO waarom zij alles anders gaan doen: hij spreekt over de nieuwe uitgeefmodellen, legt uit welke keuzes zij maken om lezers aan zich te binden en hoe hij hoopt dat die frisse aanpak de stilstaande comic-industrie kan vlottrekken.

Lees ook Nieuwe stripuitgever TKO rammelt aan de poort

Chun is een bevlogen verteller, met een heldere visie die beslist niet uitsluitend op de Amerikaanse markt van toepassing is: Nederlandse uitgevers zouden ook eens buiten de gebaande paden kunnen treden. Tze Chun geeft een aantal belangrijke redenen om te veranderen en bewijst vooralsnog dat het stormachtige succes van TKO geen toevalstreffer is.

Luister de podcast met Tzu Chun.