Berichten

Koninklijk nieuws: Onthulling stripmuur Charleroi en stripworkshops met Nieuwe Garde tekenaars

Het gebeurt niet vaak dat we voor stripnieuws verwijzen naar de websites van het Koninklijk Huis en de Belgische monarchie. Toch valt op beide sites te lezen dat Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima op uitnodiging van Zijne Majesteit de Koning der Belgen een staatsbezoek aan België brengen. In gewone-mensentaal: Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen een bezoek aan België, op uitnodiging van koning Filip en koningin Mathilde.

Het staatsbezoek begint dinsdagochtend 20 juni in Brussel en eindigt donderdagavond 22 juni in Antwerpen. Op woensdag 21 juni komen beide koninklijke paren naar Charleroi, waar in de middag een stripmuur wordt onthuld. Deze stripmuur is een artistieke samenwerking van Dido Drachman en Christian Durieux (zie foto) en is opgezet in het kader van het culturele festival van Charleroi, waarbij Belgische en Nederlandse kunstenaars samenwerken. Beide auteurs zijn bij de onthulling aanwezig.

Voor de Nederlandse inbreng in deze culturele uitwisseling werd 9e Kunst gevraagd om de organisatorische honneurs waar te nemen, in opdracht van de Nederlandse ambassade in België. Samen kozen we voor jonge stripmakers van de Nieuwe Garde. Naast Dido Drachman zijn Sterre Richard, Bob op ‘t Land, Melanie Kranenburg en Niek van Ooijen aanwezig. In de middag tekenen zij met schoolkinderen van het Institut Saint-André. Tijdens de striptekenworkshop op het schoolplein haken ook de koningsparen aan: met de stripmakers en de kinderen maken zij een beeldverhaal over het thema van de bijeenkomst.

Een fotoverslag van dit bijzondere evenement vind je vanaf woensdag 21 juni op onze socials.