Nieuwe Garde auteur

Esther van de Bund

Esther van de Bund (1992) is een striptekenaar en illustratrice werkzaam in Arnhem.

Bekend van de kookstrip ‘Smikkelen en Smullen’ samen met Abe Borst, die in 2017 is uitgegeven door Uitgeverij Syndikaat. Hiernaast heeft Esther achter de schermen geholpen met het schrijven van het begin van ‘Acception’, de succesvolle Webtoon van Coco Ouwerkerk en helpt ze soms nog met pagina’s kleuren.

Esther’s fascinatie voor strips heeft ze al zo lang ze zich kan herinneren, met hierin als belangrijkste lijn dynamische tekeningen en verhalen die echt wat vertellen. Of dit nu ‘recepten’ zijn waarmee ze haar lezers een tekening, kerstkaart, quiche of zelfgemaakte inkt laat maken, Esther deelt haar bevindingen graag. Naast het overbrengen van informatie vindt Esther het ook leuk om haar persoonlijker ervaringen te delen, schroomt ze niet voor zware onderwerpen, afgewisseld met, waar nodig, een flinke dosis humor.  Zo heeft Esther bijvoorbeeld voor MVT Arnhem een poster ontworpen voor de dag van de jonge mantelzorger, om jongeren te bereiken die, zonder dat ze dat misschien weten, mantelzorger zijn en te laten weten waar ze informatie en ondersteuning kunnen krijgen.

Verder is Esther tijdens de zomer van 2021 onderdeel geweest van de reizende Manga expositie van The Big Draw Nijmegen. Hierbij heeft ze geholpen met deze expo in Cultureel Centrum Rozet Arnhem te organiseren en daarbij Arnhemse tekenaars in de spotlight gezet. Nu maakt Esther regelmatig fijne dingen voor de Vissenpost van Uitgeverij Loopvis. Dit zijn soms illustraties die de Visbode sieren, maar het liefste strips! Hier heeft Esther de ontdekking gedaan dat strips veel meer kunnen zijn dan de klassieke strip in een krantje, maar ook een onderdeel van een product of een handleiding waarmee je de waarde, van bijvoorbeeld een leeg blikje, verreikt!

Nieuwsgierig? Neem dan een kijkje op haar Instagram waar je haar kan vinden als @esthervandebund of op Facebook. (Gewoon onder haar eigen naam.) Een eigen website staat op haar to-do-list, maar daar is ze momenteel nog veels te druk voor.

Publicaties

Smikkelen en smullen (Syndikaat)

Internet

Facebook: Esther van de Bund
Instagram: @esthervandebund

Portfolio