Basilisk
Comics

Cullen Bunn verleidt met Basilisk, maar bezorgt de lezer geen hoogtepunt

BasiliskVijf mensen komen een kleine afgelegen stad binnenlopen en zaaien dood en verderf. Waarom ze dat doen is niet duidelijk, wel dat een van de overlevende dorpsbewoners zint op wraak en daarvoor een van de vijf daders ontvoert.

Basilisk is een nieuwe serie van veelschrijver Cullen Bunn (Harrow County, Rogue Planet, Unearth) waarin hij opnieuw samenwerkt met tekenaar Jonas Scharf (Avengers of the Wasteland). Samen waren ze eerder verantwoordelijk voor de helaas ondergewaardeerde crimehorror Bone Parish.

BasiliskWaar Bone Parish zich afspeelde in New Orleans, betreden Bunn en Scharf nu de Appalachen en opnieuw maken ze gebruik van de omgeving om het boek vanaf de start een eigen, unieke sfeer mee te geven.

Bunn lijkt zich met Basilisk af te vragen wat het zou betekenen als mensen met superkrachten deze niet gebruiken om mensen te helpen, maar om ze te vernietigen. Een vraag waar ook The Boys van Garth Ennis om draait.

BasiliskBunn legt weinig uit in dit eerste deel. Hij maakt vooral gebruik van het dynamische tekenwerk van Scharf om van Basilisk een soort van actiecomic te maken met veel schietwerk en ontploffingen. En dat is jammer want Bunn heeft met Harrow County en Bone Parish eerder bewezen heel goed te zijn in het creëren van geloofwaardige personages binnen een geheel eigen wereld.

Helaas blijft de lezer onbevredigd achter en de vraag is of het mysterie in Basilisk volume 1 genoeg boeit om op zoek te gaan naar de antwoorden die in deel 2 ongetwijfeld zullen volgen.

Cullen Bunn & Jonas Scharf – Basilisk 1. Boom! Studios. 121 pag. $ 14.99