Nieuws

Video: Seth spreekt openhartig over Clyde Fans

De Canadese stripmaker Seth werkte twintig jaar aan het magnum opus Clyde Fans, dat hij tussen 1998 en 2017 in delen voorpubliceerde in zijn periodiek Palookaville. In het prachtig uitgegeven Clyde Fans volgen we de broers Simon en Abe Matchcard, die terugkijken op hun leven en het helaas ter ziele gegane ventilatorenbedrijf van hun vader. In de melancholisch gestemde picture novel, zoals Seth het werk noemt, strijden gevoelens als weemoed en nostalgie om voorrang.

Onlangs was Seth te gast in de New Yorkse Strand Bookstore waar hij drie kwartier sprak over zijn werk. Het interview is zeer de moeite waard en laat vooral zien wat een begenadigd spreker Seth is: hij formuleert zijn zinnen zorgvuldig en geeft interessante inzichten in zijn werkproces.
Voor de liefhebbers die zich afvragen hoe Seth woont, is er een kleine video-impressie van zijn huis en studio voorhanden.