Aimee-de-Jongh
Berichten

Aimée de Jongh: “Als ik rustig de tijd neem komt mijn werk op zijn hoogste niveau”

Dagen van Zand, de nieuwe beeldroman van Aimée de Jongh verscheen afgelopen 21 mei. Het betreft een verhaal dat zich afspeelt in het Oklahoma tijdens de Grote Depressie, midden in een van de grootste ecologische rampen van de twintigste eeuw: de Dust Bowl; verwoestijning veroorzaakt door een te intensieve bebouwing van het land.

Het hoofdpersonage in De Jonghs boek is fotograaf. Een van de vele, gestuurd door de Amerikaanse overheid in een poging het leed op film vast te leggen. Sommige van deze fotografen zoals Dorothy Lange, Arthur Rothstein en Walker Evans werden later beroemd.

Op bezoek bij Aimée in Rotterdam kregen we te horen wat de succesvolle stripauteur over haar nieuwste boek te vertellen heeft.