Moebius-Arzach
Berichten

Expositie Max Ernst Museum Brühl toont veelzijdigheid Moebius

Brühl is een kleine Duitse stad linksonder Keulen, dat dankzij enkele imposante kastelen, een waterrijk natuurgebied en het pretpark Phantasialand een van de belangrijkste trekpleisters van Duitsland is. Pal naast het station bevindt zich bovendien het Max Ernst Museum. Daar organiseren ze exposities die een groot publiek aanspreken. Zo vonden er in het verleden exposities plaats van David Lynch, Tommi Ungerer en Tim Burton. Dit jaar wijdt men een forse  tentoonstelling aan Jean Giraud en dan met name het werk dat hij maakte onder zijn pseudoniem Moebius. Dat is niet verwonderlijk, want de kunstenaar Max Ernst stond aan de wieg van het Surrealisme, waarin het onderbewustzijn een grote rol speelt. Datzelfde is natuurlijk het geval in het werk van Moebius.

In de expositie wil men vooral de veelzijdigheid van Moebius laten zien, aan de hand van schetsboeken, strippagina’s, schilderijen, zeefdrukken, losse tekeningen en verder alles wat er nog voorhanden is (en gezien de legendarisch hoge productie van Giraud zal dat heel wat zijn). In het verleden heeft het Max Ernst Museum al laten zien mooi opgezette publiekstrekkers te kunnen verzorgen dus dat belooft veel goeds. De Moebius-expositie loopt van zondag 15 september tot en met zondag 16 februari 2020.