Nieuwe Garde auteur

Coco Ouwerkerk

Coco Ouwerkerk (1992, online bekend als Colourbee) is een striptekenaar/animator, geboren en opgegroeid in Arnhem (Nederland). Twee jaar studie gedaan op ArtEZ Comic Design en drie jaar HKU 2D-animatie en daar haar HBO-diploma behaald.

Ze heeft sinds 2016 zelf “Smallpress” stripboeken uitgebracht, waaronder: Colourbee in de Pocket, L.O.C.O, The Meeting, en samen met twee vrienden de manga Oyasumi.

Publicaties

December 2017 is haar debuutalbum verschenen, Acception #Losers, uitgebracht door Uitgeverij Syndikaat. Dit album werd genomineerd voor “Jeugdalbum van het Jaar” in 2018. Sinds Januari 2019 word Acception samen met WEBTOON uitgegeven als digitale strip, die gratis in het Engels, Frans enSpaans te lezen is op de WEBTOON app. Acception is Coco’s grootste succes. Met meer dan 800.000 volgers kan ze deze stripserie op dit moment haar vaste baan noemen. Op WEBTOON zijn nu 4 seizoenen te lezen en hij wordt nog vervolgd. In Nederland zijn nu deel 1: #Losers, en deel 2: #Friendship, verkrijgbaar als stripalbums. Deel 3: #Heartbreak, zal in de loop van 2022 uitkomen.

Internet

Linktree: Colourbee4

Portfolio