Nieuwe Garde auteur

Melanie Kranenburg

Mijn naam is Melanie Kranenburg (1997) en ik ben striptekenares, illustratrice en inkleurster.

In 2009 werd ik Nederlands Kampioen Striptekenen in de categorie 9 t/m 11 jaar.

Vanaf 2015 studeerde ik aan de opleiding ‘Comic Design’ aan ArtEZ te Zwolle en deed een minor Book Illustration aan de Hochschule für Angewandte Wissenschaften in Hamburg. Ik behaalde mijn bachelor in 2019. Samen met Niek van Ooijen studeerde ik af met een samenwerkingsproject met het Radboud UMC Nijmegen. We maakten onze eerste graphic novel: ‘Naasten’, een boek over zorg in de laatste levensfase, uitgegeven door Vlaamse uitgeverij Oogachtend.

Na het afstuderen ben ik in Zwolle blijven hangen en nu deel ik daar een atelier in de oude binnenstad. Ik maak strips, illustraties, cartoons, storyboards, infographics en ander tekenwerk op maat voor bedrijven, organisaties of evenementen. Daarnaast vind ik het ook leuk en belangrijk om Zwolle meer op de kaart te zetten als strip-/kunstzinnige stad en andere jonge makers te helpen. Daarom hielp ik mee om het Nieuwe Garde festival op te zetten.

Vanaf begin 2022 ben ik ook de vaste inkleurster van krantenstrip S1NGLE.

Publicaties

Naasten (Oogachtend)

Internet

Website: melaniekranenburg.nl
Instagram: @melaniekra

Portfolio