Nieuwe Garde auteur

Abe Borst

Abe Borst

Abe (1989) helpt bedrijven en organisaties complexe informatie en concepten begrijpbaar en toegankelijk te maken voor een groter publiek. Dit doet hij door middel van illustraties, infographics, strips en workshops. Zo maakte hij verschillende strips over The Rosetta Spacecraft en wetenschappelijk ruimteonderzoek, strips die vandaag de dag gebruikt worden in het onderwijs en om subsidies te regelen voor nieuwe wetenschappelijke projecten. Woont hij vele vergaderingen en workshops bij om gesprekken om te zetten in beeld en leert hij anderen hoe je het beste kan communiceren met beeld.

Dit komt allemaal voort uit Abe zijn passie voor het vertellen van verhalen in de vorm van strips en naast het worstelen met complexe informatie zoekt hij hier ook tijd voor. Van grappige dierentuin avonturen in “Zoo & Zo” (in samenwerking met Ype Driessen), tot de lekkerste recepten in een sausje van verrukkelijk beeld in “Smikkelen en Smullen” (in samenwerking met Esther van de Bund. Maar ook het alledaagse weet hij grappig neer te zetten in zijn dagboekstrip “Squabe, Glamourloze Erkenning”, of hij duikt juist de fantasie in met gespierde sexy barbaren en tovenaars in “Bonar”.

Kortom voor verhalen, groot of klein, moet je bij Abe zijn.

Publicaties

  • Smikkelen en smullen (Syndikaat)
  • Zoo & Zo (Syndikaat)

Internet

Werk