Berichten

Amerikaanse lijst met graphic novels levert bijzonder plaatje op

De Graphic Novels voor de Leeslijst van de Stripmaker des Vaderlands heeft een Amerikaans equivalent. De NPR vroeg twee jaar geleden aan haar lezers om hun favoriete graphic novels door te geven. Het werd een aanbod van meer dan 7000 titels en een ‘amazing team of critics and creators’ is vervolgens met die suggesties aan de slag gegaan. Dat leverde een lijst van honderd interessante titels op.

Voor de goede orde: het overzicht is niet bedoeld als dé lijst, of de beste of belangrijkste honderd titels, maar toch geeft het boeiende inzichten. Vooral interessant in het kader van de discussie wat een graphic novel nu eigenlijk is. Op deze lijst staan Blacksad, Walking Dead, Usagi Yojimbo, Saga en Elfquest naast Maus, Persepolis, Pogo en Hellboy. Bijzonder, maar ook een prachtige lijst.

Lees het zelf: Let’s Get Graphic: 100 Favorite Comics And Graphic Novels.