Twee-Zussen-cover.indd
Strips

Twee zussen van Duhamel is een hartverwarmende en humoristische verkenning van familiale relaties en persoonlijke verschillen

Twee zussen is een simpele, maar boeiende strip over de complexe relatie tussen twee totaal verschillende zussen. Lise en Camille hebben altijd al een gespannen relatie gehad. Lise is de jongste, een sportieve vrouw met een minimalistische levensstijl en een succesvolle carrière in de financiële sector. Camille is de oudere zus, een bohemien en muziekdocente met een voorliefde voor chaotische interieurs en een aversie tegen stilte. Ondanks hun verschillen wonen ze in hetzelfde huis dat perfect in tweeën is gesplitst. De bijzondere woonsituatie zorgt voor een interessante dynamiek die de rode draad van het verhaal vormt.

Wanneer de eigenaar van hun huis besluit het pand te verkopen, worden Lise en Camille gedwongen om samen te werken. Ze hebben twee opties: het huis kopen voor een aanzienlijke som geld, of hun eigen weg gaan en een nieuw onderkomen vinden. Deze situatie zet hun relatie onder grote druk en dwingt hen om na te denken over wat ze echt willen en hoe belangrijk hun band is.

De kracht van Twee zussen ligt in de goed uitgewerkte personages en hun onderlinge relatie. Lise en Camille zijn meer dan alleen karikaturen van tegenpolen; ze zijn complexe individuen met hun eigen zwaktes en sterktes. Lise’s gedisciplineerde en ordelijke karakter staat in schril contrast met Camille’s vrije en creatieve geest. Dit verschil wordt prachtig weergegeven in hun leefruimtes, met Lise’s strakke en minimalistische inrichting tegenover Camille’s rommelige, muzikale chaos.

De interactie tussen de zussen is zowel humoristisch als ontroerend. Hun constante geruzie en onvermogen om compromissen te sluiten worden met veel humor gebracht, maar onder de oppervlakte ligt een diepere emotionele laag. Het verhaal verkent hoe deze twee vrouwen, ondanks hun verschillen, elkaar nodig hebben.

Twee zussen gaat niet alleen over de relatie tussen Lise en Camille, maar raakt ook bredere thema’s aan zoals familiebanden en de waarde van materiële bezittingen versus persoonlijke relaties. De noodzaak om het huis te kopen dwingt de zussen om hun prioriteiten te heroverwegen en zich af te vragen wat echt belangrijk is in hun leven. De strip stelt vragen over hoe we omgaan met familie, hoe we compromissen sluiten en wat we bereid zijn op te geven voor degenen van wie we houden.

Bruno Duhamel’s tekenstijl is een van de hoogtepunten van deze strip. Zijn semi-realistische aanpak, gecombineerd met levendige kleurcontrasten, brengt de verschillende werelden van Lise en Camille prachtig tot leven. De visuele scheiding van hun leefruimtes benadrukt hun verschillen en maakt de spanning tussen hen tastbaar.

Duhamel’s gebruik van kleuren, vooral de contrasterende tinten van paars en groen, geeft de strip een unieke visuele identiteit. De manier waarop hij de verschillende persoonlijkheden van de zussen visualiseert, is meesterlijk. De symmetrische opzet van hun huis, met elke kant weerspiegelend hun persoonlijke stijl, onderstreept de kloof tussen hen. Sinds zijn heerlijke boeken Valse Sporen en Nooit kon hij toch al weinig verkeerd doen en hij trekt deze lijn moeiteloos door.

Ondanks enkele voorspelbare elementen is Twee zussen een hartverwarmende en humoristische verkenning van familiale relaties en persoonlijke verschillen.

Bruno Duhamel – Twee zussen. Saga. 72 pagina’s hardcover. € 23,95.