Nieuwe Garde auteur

Wouter Goudswaard

Wouter Goudswaard (1991) studeert in 2013 af als Master in het Beeldverhaal aan het Sint-Lukas in Brussel (nu LUCA School of Arts). Al tijdens zijn studie werkt hij als zzp’er voor een aantal bedrijven. Al snel volgt de naam Studio Goudbaard. Zakelijke klanten zijn o.a. Albert Heijn, Jumbo, DCN Diving, de Badkoerier, Hanse Staalbouw en Od magazine.

Naast stripverhalen en zoekplaten in opdracht blijft hij ook vrij werk maken. Uitgeverij Syndikaat publiceerde tot nu toe één stripboek over Schaap & Godin en twee albums van Ridiculand. Ridiculand verschijnt maandelijks in MaXiX magazine (volgens de hoofdredacteur is Ridiculand een absurde feel good strip). Wouter schrijft ook scenario’s voor de Donald Duck.

‘Poppetjes tekenen’ blijft voor Wouter het leukste wat er is. Drukke platen met zo veel mogelijk poppetjes en gekke taferelen zijn heerlijk om te maken! Met een voorliefde voor absurditeiten zoekt Wouter steeds naar nieuwe verhalen en situaties om uit te beelden.

Publicaties

Ridiculand 1 & 2 (Syndikaat)
Schaap & Godin (Syndikaat)

Internet

Website: studiogoudbaard.nl
Instagram: @goudbaard

Portfolio