Nieuwe Garde auteur

Aiden Yoon

Mijn naam is Aiden, ik ben 23 jaar en ik kom uit Heerenveen. Een jaar geleden ben ik uitgekomen als non-binair. Dit proces en onderzoek is het onderwerp geworden van mijn afstudeerwerk. Ik zou het fijn vinden als voor mij de voornaamwoorden die/diens/hen/hun worden gebruikt.

Er zijn veel dingen die ik interessant en belangrijk vind. Ik heb een grote interesse in talen en culturen, maar houd me daarnaast ook bezig met onderwerpen als (gender)identiteit, de norm, de LHBTI-community en de mens. De kwetsbaar- en herkenbaarheid van het menselijk handelen, denken en voelen spreekt mij erg aan. Veel dingen die wij voelen, voelen anderen ook. Door mijn eigen zoektocht naar wie ik ben en wil zijn ben ik erachter gekomen hoe fijn en belangrijk het kan zijn om te weten dat je er niet alleen voor staat.

Ik maak werk dat geïnspireerd is door dingen die mij raken en waar ik een boodschap uithaal. Dat is ook de intentie waarmee ik veel van mijn eigen werk maak en waarom veel van mijn werk zo persoonlijk is. Door het delen van mijn verhalen wil ik anderen proberen te laten zien dat ze er niet alleen voor staan en ze op die manier iets meegeven.

Met mijn manier van maken wil ik een droom kunnen laten zien, maar ik ben ook niet bang om een nachtmerrie te tonen. Ik ben erg gedreven en probeer graag nieuwe dingen uit. Er zijn veel ideeën die ik zou willen delen met de wereld. Ik sta open voor nieuwe uitdagingen en samenwerkingen.

Internet

Instagram: @artforme_2u
Website: aidenyoon.wixsite.com
LinkedIn: aiden-angela-van-der-meulen

Portfolio