Nieuwsbrief

 

Ticker

[ditty_news_ticker id=”10161″]

Tabel maar geen tabel

Tamara Ansing

Tamara Ansing besloot, nadat ze haar studie Comic Design aan ArtEZ Zwolle vroegtijdig had beëindigd, iets heel anders te doen: een studie kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Groningen. Een afgeronde bachelor later bleek de verleidende roep van strips toch erg moeilijk te weerstaan en begon ze op eigen houtje strips te bestuderen. Op dit moment is Tamara in Groningen bezig met de research master Arts, Media and Literature studies, waar ze uiteraard zoveel mogelijk strips bij haar studie betrekt. Onder haar favoriete makers rekent ze o.a. Junji Ito, Jason Shiga, Sarah Jolley, Brecht Evens, Aimée de Jongh en Kate Beaton.

Essays in Comics

Marc Bastijns

Marc Bastijns heeft van kindsbeen af een passie voor het beeldverhaal. Als student Germaanse Talen werkte hij in een ver verleden mee aan een radioprogramma over strips voor de Leuvense studentenradio Scorpio.
Sinds 2002 recenseert hij stripverhalen voor het online cultuurmagazine Enola.be.
Marc schreef eerder ook voor Stripspeciaalzaak, Stripgids en Ons Erfdeel. Compleet ongerelateerd aan het voorafgaande, speelt hij ook improvisatietheater. Beide interesses kwamen ooit samen in een geïmproviseerd stuk dat on the spot geïllustreerd werd door Kim Duchateau. Dus die strips kruipen toch echt wel overal tussen, de krengen.

Enola.be

Eva von Stockhausen

Eva von Stockhausen werkte na haar studie Cultuurwetenschappen van 2007 tot 2016 als journalist en redacteur bij Out of Art Magazine. Dit internationale kunstblad was geheel gewijd aan Outsider Art en Art Brut. Toen deze rauwe kunst uit de marge zoetjesaan tot de mainstream kunstwereld ging behoren, verschoof haar interesse naar haar oude jeugdliefde: het stripverhaal. Nu is ze een nieuwsgierige en eclectische lezer van historische strips, comics en graphic novels. Sinds 2018 volgt Eva de opleiding tot scenarioschrijver aan de Script Academy in Amsterdam. Zij is de enige student van haar jaar die de opgedane kennis en praktijkervaring hoopt te gaan gebruiken voor het maken van stripverhalen.

Out of Art